Polewa Jasna Czekolada Candy Melts 340g Wilton
Polewa Jasna Czekolada Candy Melts 340g Wilton
Pokaż wszystkie zdjęcia

Polewa Jasna Czekolada Candy Melts 340g Wilton

  • Pastylki Candy Melts w jasno brązowym kolorze! Na ciasteczka i Cake Popsy! 340g

  • Wilton
  • 03-3099

  • 0 produkt produktów

19,00 zł

Cena zawiera podatek VAT

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Oczekiwanie na dostawę. Wysłać maila gdy będzie w sprzedaży?

Pastylki Jasna Czekolada Candy Melts Wilton 340g około 144 pastylek

 

Pastylki Czekoladowe Candy Melts posiadają rewelacyjny smak i gładką strukturę, dlatego stanowią świetną bazę do produkcji domowych cake pops, czekoladek i polew do lizaków!

Pastylki Candy Melts są proste w użyciu.

Wystarczy, że rozpuscisz je w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i możesz wlewać do foremek.

Do wylewania precyzyjnych aplikacji najpewniej jest w tym celu zastosować worek cukierniczy. Po wlaniu masy należy stuknąć foremą o blat w celu zniwelowania pęcherzyków powietrza. Następnie odstawić całości i pozostawić do ostudzenia np. w lodówce. Jeśli tworzysz wzory z kilku kolorów pastylek należy odczekać odpowiednio długo przed nałożeniem kolejnej warstwy innego koloru ponieważ poprzedni musi zastygnąć aby nie wymieszał się z nową barwą.

Pozostałości polewy nawet zastygniętej można ponownie topić i nie wymgają przechowywania w lodówce.


Topienie w kuchence mikrofalowej:

Pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.

Pastylki czekoladowe można również topić bezpośrednio w plastikowych woreczkach dekoratorskich wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.

Wykonanie rozpuszczenia w kąpieli wodnej:

Napełnij garnek wodą poniżej poziomu dna naczynia górnego doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.

Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 1,5 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (283 g).

Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.

Waga netto: 340g

Katalog: 03-3099

 

Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy

Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu

Napisz opinię

Polewa Jasna Czekolada Candy Melts 340g Wilton

Polewa Jasna Czekolada Candy Melts 340g Wilton

  • Klienci kupili również
  • Inne produkty z tej kategorii

    Oczekiwanie na dostawę Polewa Mleczna Irca Nobel 400g